ROAGNA

V severni Italiji ni proizvajalca, ki bi sledil tradiciji in f ilozofiji Burgundije tako zvesto in na tak način, kot to počne Luca Roagna. Od hierarhije posameznih vinogradov, ki se od leta 2004 stekleničijo ločeno, do izjemnega vinogradniškega dela, trgatve in pridelave vina, imajo Roagnina vina čisti izraz Nebbiola in različnih terroirjev.

Družina Roagna obdeluje svojo zemljo in prideluje vina v Barbarescu od leta 1800 in v tej regiji veljajo za najpomembnejšo vinarsko družino. Posestvo obsega 15 hektarjev nekaterih najboljših zgodovinskih vinogradov v Barbarescu, vključno s Pajéjem in Asilijem.  Vinogradi so že od vsega začetka obdelani s popolnim spoštovanjem narave in ekološko. Družina verjame v koncept obravnavanja vinograda kot gozda in omogoča, da med trtami raste več kot 300 različnih vrst trav, skupaj z vrsto živali, ki živijo v vinogradu in se prehranjujejo same.

Vinom daje finost in svilnatost dolga maceracija (med 45 in 120 dnevi) in dolgo petletno zorenje v velikih slavonskih hrastovih sodih za večino vin, za odlični Crichet Pajé pa kar osem let v sodih lokalnega proizvajalca Garbellotto.

No items found.

Vina odlikujeta taninska struktura in pitnost, ki ju običajno najdemo le v burgundskih vinih, ne da bi nebbiolu vzeli potencial dolgega staranja.

Luca, ki trenutno predstavlja peto generacijo vinarjev, posestvo krepi. Dela z največjim spoštovanjem do svoje zemlje in stare trte. Jedro njegovega pristopa v vinogradih sta selekcija in spodbujanje biotske raznovrstnosti. Dolgo staranje v kleti, naravne kvasovke in dolge maceracije pa poskrbijo, da se bistvo njegovega terroirja izrazi v steklenici.

  • Barbaresco Albesani
  • Barbaresco Crichet Pajé
  • Barbaresco Faset
  • Barbaresco Montefico Vecchie Viti
  • Barbaresco Pajé
  • Barbaresco Pajé Vecchie Viti
  • Barolo Rocche di Castiglione
  • Barolo Pira
  • Barolo Pira Vecchie Viti
  • Dolcetto d‘Aba
  • Langhe Rosso

Luca, ki trenutno predstavlja peto generacijo vinarjev, posestvo krepi. Dela z največjim spoštovanjem do svoje zemlje in stare trte. Jedro njegovega pristopa v vinogradih sta selekcija in spodbujanje biotske raznovrstnosti. Dolgo staranje v kleti, naravne kvasovke in dolge maceracije pa poskrbijo, da se bistvo njegovega terroirja izrazi v steklenici.

  • Barbaresco Albesani
  • Barbaresco Crichet Pajé
  • Barbaresco Faset
  • Barbaresco Montefico Vecchie Viti
  • Barbaresco Pajé
  • Barbaresco Pajé Vecchie Viti
  • Barolo Rocche di Castiglione
  • Barolo Pira
  • Barolo Pira Vecchie Viti
  • Dolcetto d‘Aba
  • Langhe Rosso