Bricco ERNESTO
Bricco Ernesto aka. Renato Vezza in njegova partnerica Elisa Antonioni sta svojo vinsko pot začela leta 2015.
Renato je nekdanji sommelier, kar mu je omogočilo, da je razvil izostren čut za okus. Ima ciljno usmerjen način pridelave vina. Proizvaja majhne količine odličnih vin iz dedkovih vinogradov in ima cilj narediti najboljša rdeča in bela vina v Italiji.
Njegov pristop je neposreden: doseči značilnosti vin, ki so odsev terroirja.

V vinogradu in kleti skrbi za čim čistejše delo. Vinogradi so dobro vzdrževani in ležijo na vrhu hriba z veliko vetra, sonca in hladnih noči, zaradi česar je trta zelo zdrava. Fermentacija poteka v cementnih tankih z avtohtonimi kvasovkami, staranje pa v rabljenih barikih. Eden najbolj energičnih in živahnih izrazov nebbiola, ki trenutno prihaja iz Piemonta.
Bricco v piemontskem jeziku pomeni zaobljen vrh hriba, Ernesto pa je bil Renatov dedek, torej »Ernestov vrh«. Gre za eno najvišjih točk v Roeru, kjer je kupolasta mikroklima, do katere je treba potovati po dolgi makadamski cesti. Renato pravi, da gre za dobro zemljo in dobro kmetovanje, vedno ekološko in od leta 2022 tudi biodinamično.
Vino Rosso je 100 % nebbiolo iz zbirke majhnih parcel v hribih nad Priocco. Klet je majhna in skromna, vendar so posode za fermentacijo in zorenje izjemno kakovostne. Uporablja amforo Tava, leseni fermentor z odprtim vrhom »tino«, nekaj betonskih rezervoarjev in nekaj manjših Stockinger tonojev.
Njegova vina niso širše znana, ker letno napolni le okoli 4.000 steklenic Rosso (nebbiolo) in Bianco (arneis). Vina preprosto niso na voljo, da bi jih okusil vsak.
- Vino Bianco
- Vino Rosso
- Innesto Vino Rosso

Njegova vina niso širše znana, ker letno napolni le okoli 4.000 steklenic Rosso (nebbiolo) in Bianco (arneis). Vina preprosto niso na voljo, da bi jih okusil vsak.
- Vino Bianco
- Vino Rosso
- Innesto Vino Rosso