Jean-Marie FOURRIER

Jean-Marie Fourrier je prevzel družinsko posestvo, ki obsega 10 hektarjev, od svojega očeta sredi 1990-ih, star komaj 23 let. Izkušnje si je pridobil na družinskem posestvu v Gevrey-Chambertinu, pa tudi z delom v Domaine Drouhin v Oregonu in pri legendarnem Henryju Jayerju v Vosne-Romanée. Vse odkar je pri Jayerju 1988 sodeloval pri ustvarjanju klasične letine, sledi načelu: odlična vina se ustvarijo v vinogradu.  Jean-Marie je izjemno natančen pri ohranjanju zdravih, dobro negovanih trt ter pri uporabi stroge, naravne tehnike pridelave vina.

Domaine Fourrier ima vinograde v nekaterih najboljših legah Gevrey-Chambertina, kjer večina trt sega v začetek 20. stoletja. Njihovi najbolj znani vinogradi so tisti v Griotte Chambertin in Clos St. Jacques, kjer so bile trte posajene med letoma 1902 in 1910. Ta vina so med resnimi ljubitelji Burgundije po vsem svetu že pridobila status kultnih vin. Dejstvo, da se pridelujejo v izjemno majhnih količinah, ne olajšuje njihovega nakupa. K sreči ima celoten portfelj Fourrierjevih vin enake značilnosti, saj vina izražajo transparentnost terroirja ter čistost in prefinjenost, zaradi česar so zelo čislana in iskana po vsem svetu.

No items found.

Jean-Mariejeva vina zaznamujejo čistost, transparentnost, svetlo živo sadje, minimalna uporaba sulfita in omejena uporaba novega lesa (običajno 20 %).

Stekleničenje poteka ročno na posestvu. Da bi se izognil pretakanju in dodajanju sulfita pred stekleničenjem, Jean-Marie raje pusti vinu naravni CO2 , ki nastaja med malolaktično fermentacijo, da odbija kisik in ohranja svežino vina. Bistrenje in filtracija nista potrebna, saj so vina po 16-20 mesecih zorenja brez pretakanja naravno bistra. Vina v steklenici zadržijo nekaj raztopljenega ogljikovega dioksida, zato JeanMarie priporoča dekantiranje, če jih pijete mlada.

  • Chambertin
  • Echezeaux
  • Gevrey-Chambertin les Perrieres 1er Cru
  • Vosne-Romanée 1er Cru Aux Malconsorts
  • Chambolle Musigny 1er Cru les Gruenches
  • Gevrey Aux Echezeaux
  • Bourgogne Rouge
  • Gevrey-Chambertin 1er Cru Clos St. Jacques
  • Gevrey-Chambertin VV
  • Morey St. Denis Clos Solon VV

Stekleničenje poteka ročno na posestvu. Da bi se izognil pretakanju in dodajanju sulfita pred stekleničenjem, Jean-Marie raje pusti vinu naravni CO2 , ki nastaja med malolaktično fermentacijo, da odbija kisik in ohranja svežino vina. Bistrenje in filtracija nista potrebna, saj so vina po 16-20 mesecih zorenja brez pretakanja naravno bistra. Vina v steklenici zadržijo nekaj raztopljenega ogljikovega dioksida, zato JeanMarie priporoča dekantiranje, če jih pijete mlada.

  • Chambertin
  • Echezeaux
  • Gevrey-Chambertin les Perrieres 1er Cru
  • Vosne-Romanée 1er Cru Aux Malconsorts
  • Chambolle Musigny 1er Cru les Gruenches
  • Gevrey Aux Echezeaux
  • Bourgogne Rouge
  • Gevrey-Chambertin 1er Cru Clos St. Jacques
  • Gevrey-Chambertin VV
  • Morey St. Denis Clos Solon VV